Sidor

söndag, mars 15, 2009

Shoppat

I helgen har det varit funderingar på tapeter. Jag har kollat runt i butiken efter något som jag vill ha. Egentligen hade jag velat ha Linné tapeten i med beige/vit grund. Så att jag inte är för mycket av en härmapa :)
Nu visade det sig att den finns inte i den färgkombinationen, det är turkost eller brunt som gäller. Färgkombinationen jag vill ha finns visst bara i mitt huvud. Så då var det ju lättare att bestämma att det inte blir den. Priset hjälpte också till (699:-/rulle och man får bara ut 3 våder/rulle).

I lördags lånade jag hem ett prov. Jag hade sett en snirklig tapet på en blogg och tänkt att den där i vitt, det blir perfekt. Men den gick inte att hitta i butiken, däremot hittade jag en liknande med blank botten och vitt mönster. Men mycket mer småmönstrat än den guldiga tapeten på bilden.
Tapetprovet såg fint ut men det kändes för dyrt när det ändå inte var den rätta. Den tapeten skulle ha kostat 2466 kr för mitt lilla kontor (411:-/rulle, 3 våder/rulle). Så jag lämnade tillbaka den och kollade lite till. Vi kunde dock inte hitta denna tapet, trots att jag visade damen i butiken bilden. Hon gillar visst blommor och växter, så då blir det förstås att hon lägger det på minnet.

Jag som hade tänkt göra arbetsrummets makeover lite lågbudget, så att julklappspengarna räcker till.
Så i slutändan valde jag en tapet från det billigaste sortimentet. Den är också vit med lite blankt men den är småmönstrad. Absolut inte lika snygg, men billig (149:-/rulle och 4 våder/rulle). Jag är lite för ombytlig för att tapetsera med en dyr tapet, troligtvis kommer jag ändå att vilja byta om något år. Förresten så kommer jag ju att täcka större delen av tapeten med arbetsbord och bokhyllor och tavelramar.

Men när jag hade varit så ekonomisk och klok så bestämde jag att vi ska investera i en ny gångmatta i hallen. En grå. Det var rea i butiken så vi köper den nu, men jag vill inte lägga ut den förrän hallen blivit ommålad. Nästan så jag finansierat ommålningen av hallen också :)

Sambon kom med en lysande idé till trappen. Jag har i och för sig sett det och tyckt att det är snyggt som attans men inte trott att VI kunde göra så. Nu har han också sett det och tyckte att det var läckert. Tydligen kan vi göra så. Trappen ska alltså kläs in men laminatgolv (eller liknande) och så sätter vi en list så att skarven inte syns. Men det snygga blir förstås spotlights på trappstegen. Jag gillar mörkt golv men vi måste nog matcha golvet på övervåningen. Om vi inte slipar upp det och betsar det mörkare...

I helgen har "vi" städat förrådet. Sambon packade en massa på släpet i fredags och har redan kört en gång till tippen tidigare i veckan. En del saker har vi sålt på Blocket och det är numera väldigt ordnat och framför allt rent i våran källare. Det känns så bra när man rensat lite.

3 kommentarer:

 1. Det blir ett dyrt friss-besök om du ska åka ändå till Umeå ;)

  SvaraRadera
 2. Det kommer bli jätte fint ju! :)

  SvaraRadera
 3. Jag skulle ha behövt broddar i lördags på Kalles då jag av någon konstig anledning lyckades ramla på dansgolvet med mina vinterskor som har gummisula och ingen klack!
  Tog dom enkom för att jag har lätt för att trilla,men det gick ju sådär..:)

  SvaraRadera