Sidor

tisdag, april 07, 2009

Tamago Yaki

En del av lördagens gäster ville ha receptet, så här är det. "Tamago Yaki" eller omelettsushi som jag kallar dem. Däremot så smakar de ju inte omelett, det tog lång tid innan jag klurade ut vad det var på mina favoritbitar. 4 ägg
en nypa salt
1 msk vatten
2 msk socker
2 tsk japansk soja
3 msk sake
olja till stekning

Gör så här:
Vispa upp äggen tillsammans med saltet. Häll i vattnet och fortsätt att vispa tills äggsmeten är luftig. Blanda sedan i en annan skål ihop socker, sojasås och sake, rör sedan försiktigt ner blandningen i äggen. Värm stekpannan på medelvärme. Olja pannan lätt och häll i en tredjedel av smeten, så att den täcker hela botten på pannan. När omeletten nästan har stelnat, rullar man ihop den ganska långsamt. Lägg rullen längst bort i stekpannan. Olja pannan och häll i ytterligare en tredjedel av smeten. Lyft rullen så att smeten kommer under den. Rulla sedan ihop även denna omelett mot dig, med den första omeletten inuti. Lägg sedan rullen längst bort i pannan. Olja, om det behövs, och häll i resten av smeten och se till att den kommer under rullen. Stek klart och rulla ihop på samma sätt med de färdiga rullarna i den nya.
Ta sedan rullen och lägg den på en rullmatta och rulla ihop den ytterligare. Pressa den försiktigt sa att den får en rektangulär form och ställ den att kallna. Skär lagom tjocka bitar att lägga på riskudden.

(Riset kokas enlig anvisningarna på förpackingen. Till 500 gram ris värmer man 4 msk risvinäger och rör ut 4 msk socker som man sedan blandar med riset innan det får svalna under lock i kylskåpet.)

1 kommentar:

  1. Tack så mycket! ska prova mig på att försöka göra dessa lika goda som du fick till dom. Glad påsk!

    SvaraRadera