Sidor

söndag, januari 03, 2010

Årets utmaning!

Om jag går igenom bloggen och tänker efter lite så har jag i år nog provat laga 9 maträtter jag inte lagat förr. (Efterrätter och kakor räknas inte.) Så jag har varit bra på att göra nya recept, det är lite enklare när man är fler som ska äta.

I år har jag provat detta:
Kreolsk söndagsgryta (Gott! Gick verkligen hem hos familjen)
Palak paneer (Gott, men behöver lite mer chili)
Majssoppa (Inte gott!)
Pannkaka
Blinier med gräddfil och rom (Gott!)
Tamago yaki (sushi) (Gott men lite besvärligt)
Lasagne (Okej)
Laxlasagne (JAG gillar! Resten av familjen föredrar vanlig)
Pasta pomodori (Tråkig rätt)

Så nu utmanar jag mig själv att prova minst 10 rätter jag inte lagat förr under 2010, det borde inte vara något problem. Det kan till och med vara roligt.
En annan grej som är lite rolig är att när barnen hör att jag ska laga mat vill de väldigt gärna veta vad jag ska laga. Vad som är i maten? Är det fisk? Om det innehåller kött? I princip vill de läsa receptet. Jag sa det åt maken och han skrattade:
-Ja, det är ju bra att de visar intresse för din matlagning.

Men någonting säger mig att det inte är därför de är så intresserade...

3 kommentarer:

 1. Jag tycker det låter som en toppen utmaning. Du kan alltid satsa på att köra olika teman och köra ett tema per vecka eller något sånt. Lycka till i alla fall!!!

  SvaraRadera
 2. sv: men det går såå fort :D man hinner precis lära sig nåt innan det blir något helt nytt, hihi. Vill stanna upp tiden lite!

  SvaraRadera
 3. Ja, temaveckor låter roligt.
  Men barnen gillar mest "vanlig mat" och klagar när vi gör för spännande mat flera dagar i rad. De vill ha makaroner och korv/köttbullar.
  Men en prova något nytt dag per vecka borde de klara av...

  SvaraRadera