Sidor

tisdag, juli 20, 2010

Baconlindad kycklingfilé

Ungefär det här fick familjen till middag ikväll. Men jag tog bacon (för det har vi) istället för dyr-skinkan. Jag trodde att vi hade basilika också, men det visar sig att vi har gräslök, persilja och resten tror jag faktiskt är ogräs. I alla fall så tyckte dom om det och då blir det att gör igen någon gång.


Baconlindad kycklingfilé

Här skulle det ha varit en bild. Men familjen tycker att jag är så töntig som fotar maten till recepten och så iddes jag inte idag.

Ingredienser:
4 kycklingfiléer
1 kruka basilika
2 msk olja
1 paket bacon
500 g pasta fusilli (fullkorn som alltid)
2 dl Crème Fraiche Champinjon-Kantarell
salt och nymalen peppar

Gör så här
Kör basilikan blandat med olja, salt och peppar i mixern. Gör ett snitt i kycklingfiléerna och fyll med basilika. Linda in kycklingen i bacon. Salta och peppra. Rulla in i folie. Lägg kycklingfiléerna på grillen eller stek dem i ugn 200° ca 20 min.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av i durkslag och blanda med crème fraiche. Servera kycklingen med varm pasta och dekorera med basilika.

Jag glömde som vanligt sista salt och peppringen. Inte dekorerae jag med nån basilika heller. Sen kan jag säga att 500 g pasta blir väl mycket. Jag mätte faktiskt upp 500 gram och det är massor kvar till lunch imorron fast vi var fyra personer.

2 kommentarer:

  1. Vi kommer måla gammelgolvet. Jag tycker det är fint :) man kan alltid förstöra det vid ett senare tillfälle genom att lägga nytt på om man känner för det. Pappa har precis gjort om ett rum i hans hus, med likadant golv. Blev väldigt snyggt. Vi kommer göra det vitt med en brytning mot grått kan man väl säga, itne helt kritvitt alltså. Jag hoppas det blir fint :)

    SvaraRadera
  2. Det kommer att bli superfint! Jag skulle nog också ha valt att måla det.

    SvaraRadera