De har för tillfället menyer som heter "Best of Bryggargatan". Micke tog alternativ nr 1 och jag alternativ nr 2 och så smakade vi av varandra.
Meny 1
1. Bifftartar på oxfilé från Norrbottensgården, dragonmajonäs & harsyra
(Gott faktiskt, fast jag inte gillar råbiff.)


4. Dagens ostar med Bryggargatans tillbehör. 2 av ostarna var på ett bröd av lite nötter och fikon smakade det som. Jättegoa mumsbitar.

Meny 2
1. Löjrom från bröderna Persson med Bryggargatans goda tillbehör
(Löjrom är mycket, mycket gott och jag minns inte sist jag åt det.)


4. Dagens ostar med Bryggargatans tillbehör

Med andra ord.
Allt var gott men min meny var godast.
Vi har hört av andra som ätit där att det var superdyrt och att de inte blivit riktigt mätta. Vi blev väldigt mätta och belåtna.
Men visst var det superdyrt, så här i efterhand framkallar notan ångest. Jag kan tycka att det är lite "over the top" att ta 45 kr för mineralvatten som bara ställs ut på bordet utan att man beställt det, när kranvatten duger lika bra. Det är sånt man irriterar sig på i efterhand. Likaså kaffepriset. Fast om nu Piteå har en gourmetrestaurang så bör man väl äta på den åtminstone en gång. Egentligen borde man prova äta på ALLA stans resturanger.
Jag gillar det där med vinmeny till en meny, alltså utvalda viner som passar utmärkt till just den rätten.
Jag har däremot lite svårt för att man ska kalla allt deras krångligaste namn, det känns lite pretentiöst och smålöjligt i min värld. (Jag vill hellre veta vad jag äter.)
Det var en supertrevlig kväll och jag slappnade av totalt och bara njöt av maten och att få rå om sällskapet alldeles ensam för en stund. Nu har vi fått uppleva det också.
oj, det både lät och såg gott ut!
SvaraRadera