
50 g jäst
50 g smör
5 dl Mjölk
1 tsk salt
ca 12 dl ljust dinkelmjöl
1 uppvispat ägg till pensling
2 msk dillfrö
2 msk torkad dill
lite flingsalt
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smör och tillsätt mjölk och salt. Låt blandningen bli 37°. Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resterande vätska.
Häll i mjölet, lite i taget, och knåda till en smidig deg. Låt jäsa under duk i ca 40 min. Ta upp på mjölat bakbord och dela degen i 30 delar. Forma till bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 250°. Låt bullarna jäsa ca 30 min.
Pensla med uppvispat ägg och strö över dillfrö, torkad dill och lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 8 min eller tills de fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar