Sidor

torsdag, oktober 07, 2010

Köksplaner

Micke såg ett svart kök i Ikea katalogen så han överraskade mig en dag när vi pratade om spisen. Vi har en 70 cm bred spis som luckorna fallit av på. (Halva luckan i alla fall.) I alla fall sa han att "kanske vi gör en snabbrenovering av köket" och började prata om att flytta spis, kyl och allt möjligt. Svart kök skulle vi ha sa han.Jag blev inte så lite överraskad och kände i stort sett att jag nog inte orkar med en "snabbrenovering" av köket just nu. Men en sak ska vi ändra på redan nu och då är det ju bra att veta hur man tänkt sig i framtiden. Så vi skulle shoppa efter att vi ska ha svart kök i framtiden (jag tänker mig om tre år, Micke har nog ett lite närmare tidsperspektiv).
I alla fall så åkte jag till Ikea och jag var lite skeptisk till svart kök. Men jag tänkte att vi kan ju alltid ändra oss sen om det känns fel. Men så såg jag ett visningskök och det kändes så rätt! Mysigt! Vågat men fint.
Så här såg det ut:Här är då inte köket med blanka luckor som på första bilden och man har valt att ha några kopparluckor som matchar handtagen (Strecket koppar). De kom inte till sin rätt på fotot ovan som jag tagit med blixt så jag tog en till bild utan blixt (fast då blir det förstås lite suddigt utan stativ):Och med det köket så kom jag över "jag vill ha ett vitt kök med mörka träskivor".
Det är svart vi ska ha!
Allt kan inte vara vitt, det känns som att personligheten håller på att försvinna. Så för säkerhetsskull köpte jag ett väldigt lila överkast till sovrummet också.

4 kommentarer:

 1. Jag röstar verkligen för svart kök! Så himla snyggt. :D Många menar på att det negativa med svart inredning är att dammet syns direkt men se det från den ljusa sidan, då kan man inte slarva med dammtorkningen! ;D

  SvaraRadera
 2. Jag ska ha skivor av valnötslaminat och skåpen ska gå ända upp till taket. Så det gör nog inget för dammtorkningen att skåpen är svarta.
  Jag tror att vi får torka mindre.

  Eller, det kommer i alla fall att vara mindre äckligt när man ska torka den där översta hyllan man inte når upp till.
  (Nu har vi ju skåp som inte går ända upp.)

  SvaraRadera