Sidor

söndag, mars 27, 2011

Färska örter i kruka

Jag har bestämt mig för att ha krukor med kryddor på muren i sommar. Så jag tyckte att det var bäst att märka upp krukorna så jag vet vad det är. Först köpte jag krukor på Coop. Sedan skrev jag ut kryddtexterna (i Edwardian script storlek 100). Klippte ut, svärtade baksidan med min allra svartaste blyerts (6H) och tejpade fast på krukan.Sen drog jag med en bläckpenna längst texten så att blyertsen på baksidan skulle fastna på krukan och vips hade jag linjer att gå efter.
Så tog jag en liten pensel och målade vit text med halvblank lackfärg som jag använder för att måla lister och dörrar med. Det kan ju funka ute också. Det blev lite vitare på vissa ställen och jag hade först tänkt måla ett varv till men sen kom jag på att det får vara så här istället. Lite så där "shabby chic" stil, det passar utmärkt i en trädgård. Då ska det ju inte vara för perfekt...Snabbt och roligt pyssel medan barnet sover. Håll nu tummarna att jag lyckas hålla kryddorna vid liv!

6 kommentarer:

 1. Det blev ju jättesnyggt :)

  Föressten, har vi gått skola tillsammans eller nåt sånt för herrans massa år sen?. Jag känner så igen dig, men kan inte placera dig riktigt..

  SvaraRadera
 2. Ja, vi har gått "datortek" samtidigt typ 1997 tror jag. Så det var ju ett tag sedan.
  Du och Sussi gick där och i slutet av kursen var det nån utflykt där vi bodde i militärtält.

  SvaraRadera
 3. Aahh, just ja, det stämmer bra det och nu föll poletten ner.
  Oj vad tiden går fort :)

  SvaraRadera
 4. Så SNYGGT!
  Det ska vara du att komma på hur man ska göra. Du är jätteduktig!
  Önskar jag hade energi till att göra detsamma, men jag vet att kryddorna troligen aldrig överlever hos mig.
  Kram från MAMMA

  SvaraRadera
 5. Hmm, kanske ett släktdrag.
  Jag ser att den ena koriendern ser väldigt dödsjuk ut redan nu. :(

  SvaraRadera
 6. Snyggt! Vad duktig du är! :) Men som svar på det du skrev hos mig: Jo, jag får snart en välbehövlig slant retroaktivt :D

  SvaraRadera