Sidor

söndag, mars 13, 2011

Söndagsmiddag

Igår var vi på 40-års firande. Tjejerna badade bubbelbad före och sedan blev det middag på Challenge. Maten var god, servicen bra och det tog inte lång tid. Enda nackdelen var väl gratängen som smakade jul (janssons frestelse) men vi hade ju klyftpotatis också.

Jag sneglade på köttmenyn och var lite sugen på sweet chili lax. Men valde kött. Jag tänkte att laxen med pressad potatis kan jag nog göra själv.
Å det kunde jag!
Superenkelt. Vi vuxna tyckte att det var super precis som den äldre grabben. Den yngre tyckte att det var "gott för att vara fisk" - så det är ju ett hyfsat betyg.

4 lax i portioner
0,5 dl sweet chili.
Lägg filéerna i en smord form, pensla på sweet chili och så 10 minuter i ugnen på 200 grader.

Extremt enkelt!Till efterrätt blev det marängsviss och det var också uppskattat.
Utav ALLA!Lillan uppskattade den mycket, fast hon inte fick någon glass utan bara grädde och bananer med en liten krossad maräng så var hon supernöjd.
Efter att ha ätit själv och kladdat på, ångrar mamman att hon gav henne lite chokladsås också. För barnet sträckte ut en kladdig hand och rörde vid den vita tygstolen som storebror satt på. (Tack och lov att de är avtagbara och ska tvättas som vanligt i maskinen.)

1 kommentar:

 1. Hej!

  Jag vill tipsa dig om att vi har startat en portal över bloggar i Norrbotten på Facebook.com. Sidan heter Blogg i Norr och är till för alla som gillar bloggar från Norrbotten. Där kan du som bloggar bli upptäckt av nya läsare eller du som läser bloggar, hitta en ny favorit runt om i Norrbotten.

  Så Gilla sidan, registrera din blogg i vår portal och tipsa dina läsare och vänner.
  Välkommen till Blogg i Norr: http://www.facebook.com/blogginorr

  Med vänlig hälsning
  Sara Stenberg
  Blogg i Norr

  SvaraRadera