Sidor

tisdag, maj 17, 2011

Mina 1:a cupcakes: Kladdkakecupcakes med nutella och glasyr

Med min muffinsform går det utmärkt att laga muffins. Så nu kom den till slut till användning och om all cupcake frosting är så här god kanske det blir mer.
Idag blev det supersliskiga cupcakes med kladdkakemuffins, nutella ovanpå och sedan romfrosting.
Kladdkakecupcakes med nutella & romfrosting
Cupcakesen
12 muffins

125 g smör
2 st ägg
3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1,5 krm bakpulver
0,5 tsk salt
Nutella

Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop ägg och socker med elvisp. Blanda torrvarorna och blanda ner i smeten. Till sist, tillsätt smöret. Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i muffinsformar.Grädda cupcakesen i mitten av ugnen i cirka 15-18 minuter beroende på storlek.
Låt sedan svalna.
När de är svala så har de bildats en liten grop i mitten och den kan du fylla med nutella innan du spritsar på frostingen. Själv värmde jag min norska nutella så den skulle flyta ut bättre i cupcaksen.

Romfrosting
3 st äggvitor
2 dl socker
225 g rumstempererat smör
1 tsk vaniljsocker
2 tsk romessence

Vispa ihop äggvitorna och sockret. Sätt sedan skålen över ett vattenbad och vispa tills sockret smält helt. Tag sedan av skålen från värmen och vispa tills marängen är vit och fast med en elvisp. Tillsätt det rumstempererade smöret, lite i taget. Smaksätt med vaniljsocker och essence. Om smeten är för lös fortsätt vispa eller ställ in den i kylen ett tag så blir den fastare i konsistensen.
Spritsa frostingen på cupcakesen och dekorera sedan.

Frostingen räckte gott och väl till mina cupcakes. Jag skulle kunna tänka mig att göra 1,5 sats cupcakes och ha lite mindre frosting ovanpå...

3 kommentarer:

  1. Det receptet ska jag testa, snarast möjligt :) låter mums!!!

    SvaraRadera
  2. Ska också testa, lät smarrigt :)

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Jag hittade din blogg när jag sökte på ordet "Nutella". Vi är några studenter som håller på med ett arbete gällande frukostvanor och Nutella. Vi skulle verkligen uppskatta om du ville svara på några frågor. Vi kommer att lotta ut 4 biobiljetter till en av personerna som svarar.

    Använd länken nedan för att delta!
    http://www.kwiksurveys.com/?s=NJMLGK_d81b3fc9


    Tusen tack på förhand!

    SvaraRadera