Sidor

lördag, juli 09, 2011

Lördag = loppis, läsk & lillpite

Idag var det förstås en sväng till loppisen.
Jag köpte några tröjor åt bebisbarnet som ska börja dagis, 2 dvd filmer och inget mera. Billigt!
Det var massor av folk på loppis idag. Både såna som sålde och såna som köpte. Vädret var helt perfekt för loppis.Dagiströjorna. Lillan verkar vara förtjust i den blå bamsetröjan. Hon tar den och lägger den under hakan och säger mmmmh. Som om hon tycker att hon blev jättefin.Pyjamasar kan man aldrig ha för många utav. Jag tyckte att den med apor var så söt och den med barbapapa slank med i farten. Fast de är nog några år bort innan vi kan använda dom eftersom det var storlek 110/116.

Efter loppisen och en fika på stan så åkte vi hem till huset och bytte om och sedan åkte vi till Lillpite dagen i Lillpite (byn jag bodde i som liten).Alva kramar Sofie.
Hon kastade sig rakt i den närmaste trygga famnen när det blev för mycket folk omkring henne.Så sprangs det och busade i rasande fart på Legdgårdens gräsmatta.Vi har tittat på kaninerna. Det är tur att Alva inte vet precis vad man säger än för jag sa att vi skulle till Lillpite och kolla på djuren i tron att det var som förra året. Men i år var det bara kaniner. Kanske det räcker åt en 1,5 åring.Alva lärde sig att fotografera med kameran.
Sen åkte vi hem till Alvas mormor och kramade några dockor och åt några jordgubbar. Andra gången lillan äter jordgubbar och den här gången var det gott.Hemma igen provade Alva en klänning som var nästan, nästan lagom.Sen spelade Micke rock på Spotify och Alva dansade, sprang och busade medan middagen lagades.Fläskkarré var det idag. Riktigt bra att grilla. Jag gillar grillade grönsaker till och idag blev det en påse av den godaste potatisgratängen också (Pom culinesse).Efter middagen fick Alva åka fyrhjuling med sin storebror och det var ju förstås jätteroligt.Eftersom att hon gjorde så roliga miner var det ganska roligt för föräldrarna också.Sedan skulle storebror åka själv och Alva sprang och sprang efter och höll ut händerna i "ta upp mig"-gesten och ropade "Mamma!".
Alla andra i familjen heter fortfarande mamma. Hon kan peka ut pappa och bröderna men hon kallar fortfarande oss alla för mamma. :)Efter all motion så var det inte svårt att lägga henne i sängen så hon somnade.
Jag läste ut min bok och slötittade lite på tv med Micke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar