Sidor

fredag, mars 02, 2012

Wraps med chilifräst kyckling

Fredagkväll och tacos är det klassiska i många barnfamiljer. Vi har ätit tacos så man har i stort sett blivit less på det, men temat kan man ju spinna vidare på. Mexikanskt, texmex och så vidare. Yngsta grabben önskade "tacos med kyckling" så när jag såg det här receptet sparade jag det och ikväll var det dags att prova.
Ingredienser:
600 g kycklingfilé
1 st lime, saften
2 st vitlöksklyftor, hackade
0.5 st gul chili, urkärnad och finhackad
0.5 st röd chili, urkärnad och finhackad
1-2 msk smör eller rapsolja
1 dl stark hönsbuljong

Salsa
2 st avokado, hackade
2 st tomater, hackade
1 st rödlök, finhackad
2 msk hackad färsk koriander el basilika
1 st lime, saften
2 msk rapsolja
Salt, efter smak
Peppar, efter smak

Till servering
8 st stora tortillas
God sallad
Gör så här:

Strimla kycklingen och  låt marinera i limesaft en stund.
Blanda under tiden salsan, smaka av med salt och peppar.
Stek de avrunna kycklingbitarna helt igenom i fettet med vitlök och chili. Lägg upp på varmt fat. Koka ur pannan med buljongen och häll över köttet.
Värm tortillas, de blir godast då.
Fyll dem med kyckling, salsa och sallad, vik ihop och njut!
Receptet kommer från kokboken "Fredagkväll med mat och vin" och den kokboken har jag inte. Så här beskrivs den:
“Middag på en halvtimme, vin för en hundring. Allt inhandlat på hemväg från jobbet. Det är den enkla grundtanken bakom den här boken. I en skön och nyskapande förening av mat, vin och kultur löser Håkan Larsson den utmaning som väntar miljoner svenskar inför veckoslutet.”

Jag tyckte att det var snabbt och enkelt att tillaga.
Familjen tyckte:
"För mycket grönsaker" sa grönsaksfobikern
5 av 10 sa yngsta grabben som önskat kyckling i tortilla
7 eller 8 sa Micke
Själv tyckte jag att det var gott som lunchmat men kanske inte som fredagsmiddag.
Vi blev mätta på en wrap och det blev rester över. Det ska vi blanda med creme fraiche och äta imorgon troligtvis.

3 kommentarer:

  1. En av mina favoriträtter. Tills den dagen jag åt det när jag blev så sjukt gravidillamående och ville ha blodpudding istället. Sedan dess mår jag illa bara jag tänker på den rätten..Snyft!

    SvaraRadera