Sidor

lördag, augusti 24, 2013

Makeover á la Ikea i sovrummet

Lite ljus i höstmörkret. (fast just idag är det ju sommar)
Egentligen så var det så att jag planerade att köpa lite grejor till förrådet när jag var på Ikea. Men hade jag shoppinglistan med mig? Hade jag mätt? Svaret är nej. Så det blev lite spontant istället och nu är det sovrummet som känns mycket bättre.
Det gjorde också att jag gjorde bort lite underhåll där inne och så kunde jag stryka några punkter på årets "Stresslista".

Spackla väggen där dörren satt, måla
Flytta upp gardinstången
Köpa nya bäddset (igen)

Sovrummet gjorde vi om 2009. Då togs den gamla tapeten och bården bort. Väggarna målades och en fondvägg tapetserades.
Så i juli 2010 kom vi ju på att vi inte alls ville ha dörren till uterummet i sovrummet och så lät vi riva ut altandörren därifrån. Vi tog det större fönstret i kontoret och satte det i sovrummet och där kontoret är blev det en ny glasdörr istället. Ett bra beslut som vi inte ångrar.
MEN då såg ju sovrummet ut så här.
Sommaren 2010.
Då sov bebisen där inne (ofta och länge) och sovrummet kändes inte alls så viktigt som uterummet och andra delar av huset. Eländet doldes bakom gardinerna och sedan tog målningen av tegelfasaden hemmafixorken ur mig. Så även om jag spacklat lite och även slipat lite så har det verkligen gått i snigelfart. Varje gång jag tänkt att nu ska jag måla så har jag ansett att det behövs lite mer spackling och slipning på något ställe.
Nu bestämde jag mig för att nöja mig med underlagsarbetet (fast jag behövde en omgång till innan jag kunde dra på färgen). Nu är det grå i alla fall målat. Återstår vitt bakom elementet/nedanför fönstret. Men då ska det väl även målas täckskivor runt fönstret så det kan vänta lite.
Höst 2013. Gardinstången högre upp. Tjocka mörkläggningsgardiner som är bra mot värme/kyla och ljusinsläpp. De känns lite "hotell".  Rullgardinen från Ikea var alldeles för bred, men jag ska inhandla en på Jysk istället.
2 nya kuddöverdag till storkuddarna vi hade i vardagsrummet tidigare. Grårandiga bäddset och ett nytt överkast. Allt från Ikea. Det blev även 2 nya lampor som inte alls kommer till sin rätt på den här bilden.
Årstid heter lampan och ser ut så här.

3 kommentarer:

 1. Jättefint! Det passar så mycket bättre med de grå färgerna på sängen!

  SvaraRadera
 2. Ja, verkligen. Det blev mycket mer enhetligt så här. :)

  SvaraRadera
 3. Fint!

  Vad kul med jobb - Grattis! Är det i Piteå?

  Håller med om att tiden går fort - jag tycker också att det känns som att jag nyss fick veta att jag skulle få traineetjänsten och nu är jag klar. Helt overkligt att det redan gått tio månader!

  SvaraRadera