Senapsfylld kyckling i savoykål (4 portioner)
4 kycklingfiléer
1 paket bacon
1 msk dijonsenap
Salt & peppar
Savoykål
16 champinjoner
1 rödlök
1 dl grädde
0,5 dl mjölk
2 tsk dijonsenap
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär baconer i strimlor och hetta upp en stekpanna att steka dem i tills de fått färg. Skär ett snitt i kycklingfiléerna och fyll med bacon (spara några till dekor), vik ihop filén. Salta och peppra. Ta fyra stora savoykål blad och svep in en kycklingfilé i varje. Fäst med tandpetare eller ungssnöre och pensla dem med olivolja. Lägg i en ugnsfast form och låt stek i ungen ca 20 minuter tills kycklingen är genomstekt.
Skiva svampen och rödlöken samt lite savoykål. Stek i stekpanna och häll ner grädde och senap, smaka av med salt och låt grädden koka in. Servera med kycklingen och baconstrimlorna när den är klar.
![]() |
Recepten kom ur kokboken "GI dag för dag". |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar