Sidor

torsdag, september 03, 2015

Kryddig kalkon med äppelraita och råstekt kålrabbi


Kryddig kalkon med äppelraita och råstekt kålrabbi (4 portioner)
Koka 3,5 dl basmatiris enligt instruktionerna på förpackningen.

Äppelraita
1 äpple
1,5 dl rysk yoghurt
1 msk ekologisk honung
1 vitlöksklyfta
Finhacka äpplet, lägg i en skål och rör ner yoghurten, honung och pressa i vitlöksklyftan. Smaka av med salt.

Kålrabbi
2 st kålrabbi
Olivolja
Skala och skiva kålrabbin tunt, hetta upp olivoljan i en stekpanna och fräs 2-3 minuter på hög värme. Smaka av med salt och lägg i en skål.

Kryddig kalkon
1 msk olivolja
600 gram strimlad kalkonfilé
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
0,75 msk socker
2 tsk ingefära
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk koriender
0,5 tsk cayennepeppar
1 tsk salt
2,5 dl vatten
0,5 dl rysk yoghurt
Hetta upp olivoljan i stekpannan, stek kalkonfilén med vitlöken, tomatpuré, och kryddorna i 3-4 minuter. Häll i vatten och sjud 2-3 minuter eller tills kalkonen är genomstekt. Ta från värmen och rör ner yoghurten.

Recept ur Linas originalkasse och gott både till middagen och i lunchlådan. Kalkon skulle ha kunnat vara lite krämigare eller i alla fall mindre blaskig men smaken var bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar