Kryddiga järpar serverade med fänkålssallad, bulgur och dillyoghurt. |
2,5 dl bulgur
Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.
Tranbär, överraskande goda... |
2 fänkål
1 kruka dill
1 påse torkade tranbär
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
Salt
Skär bort rotfästet på fänkålen, strimla tunt och finhacka dillen. Lägg fänkål och hälften av dillen i en salladsskål, rör ner tranbär, olivolja, vitvinsvinäger och lite salt.
Dillyoghurt
2 dl rysk yoghurt
1 vitlöksklyfta
Salt
Lägg resterande dill i en skål, rör ner rysk yoghurt, pressa i en vitlöksklyfta och lite salt.
Kryddiga järpar
2,5 dl ströbröd
1 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1 tsk salt
1 krm kanel
500 gram nötfärs
Blanda ovanstående ingredienser i en bunke och forma 12 järpar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek 6-8 minuter eller tills järparna är genomstekta.
Recept ur Linas originalkasse och väldigt gott både till middagen och i lunchlådan. Skönt med lite rutiner igen. Jag kommer absolut att behålla receptet.
Nu har jag fått tips om att jag troligtvis kan hitta torkade tranbär på Ica i Piteå. Jag kollade på Coops ekohylla men hittade inga där...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar