Lammfärsburgare med chèvrecreme och rödbetschips (4 personer)
500 gram lammfärs
Salt & peppar
Blanda färsen med salt och peppar. Platta ut till runda burgare. De ska sedan stekas 4-5 minuter på varje sida i lite matfett.
Rödbetor är goda, men polkabetor är lite snyggare. :) |
3 rödbetor
2 vitlöksklyftor
Olivolja & flingsalt
Skala och skär rödbetor och vitlök i tunna skivor. Olja lite och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö på flingsalt och rosta mitt i ugnen på 225 grader i tio minuter.
Chèvrecreme
200 gram chèvre
1 msk ekologisk flytande honung
0,5 vitlöksklyfta
1 dl lätt crème fraiche
Salt
Mixa ihop till en kräm.
Ta hamburgerbröd, lägg på ruccola, sedan lammburgaren, toppa med rödbetschips och chèvrekräm.
Recept ur Elle mat & vins specialtidning "Vardagslyx". Där tanken är lite lyxigare vardagsmat som inte tar så värst lång tid att fixa (för det har man ju inte tid med på vardagskvällarna). |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar