De sista flämtande sommardagarna testades detta recept på tonfisk med grönsaker à la Italien. |
Tonfisk med siciliansk grönsaksrätt
Caponata con tonno - Siciliansk grönsaksrätt (4-6 portioner)2 dl aubergine
0,5 dl blekselleri
0,5 dl gul lök
2 dl urkärnad tomat
1 dl grön zucchini
1 dl röd paprika (rostad och skalad)
1,5 msk socker
3 msk rödvinsvinäger
1 dl extra virgin olivolja
2 dl tomatsås
0,5 dl finskurna örter (timjan, basilika, persilja)
Salt & peppar
Gör så här:
Finhacka alla grönsakerna. Stek grönsakerna var för sig (utom paprikan) i en skvätt olivolja på medelhög värme tills de svettas. Låt dem sedan svalna lite på hushållspapper.
Koka upp socker och rödvinsvinäger i en kastrull i 1 minut och låt svalna. Blanda grönsakerna me dolivolja, tomatsås och örter. Smaka av med socker och vinägerblandningen, salt och peppar.
Tonfisk
Tonfisk
2 vitlöksklyftor
1 chilifrukt
1 dl olivolja
1 tsk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronsaft
Blanda ihop marinaden och lägg i tonfisken, marinera 30 minuter. Grilla portionsbitar av tonfisk snabbt på båda sidorna utan kryddor. Skiva sedan fisken i 2 cm tjocka skivor och krydda varje skiva med alt och nymald peppar.
Servera med citronklyftor och nybakat bröd.
Den fungerar både varmt och kallt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar