Sidor

torsdag, december 31, 2015

Årskrönika 2015

Förhoppningar inför detta år
√ Bra studieresultat.
√ Jag kommer i säng och sover före midnatt, istället kliver jag upp lite tidigare.
√ Mer vegetarisk mat, vilket inte var så svårt då vi ätit väldigt lite vegetariskt tidigare. Vissa rätter har vi tyckt om och andra inte och ibland har vi tyckt olika.
Men hur som helst så lyckades alla tre.

Årets projekt
Målade (äntligen) taket i hallen, i alla fall halva. Den delen som är ovanför trappen är fortfarande omålad då jag är så höjdrädd. Jag funderar på att leja in en målare så att det blir klart nån gång.

Årets vardagsförändring
Jag fick ett nytt jobb som jag började på så snart jag fick sommarlov. Det är en deltidstjänst som redovisningsekonom, när skolan är slut får vi se om det kan bli ett heltidsjobb.
Men eftersom att jag sitter ganska ensam på ett kontor på dagarna kommer jag inte att sluta sälja me&i. Det fortsätter jag också med så klart.
Skolan däremot, den ska jag vara klar med till våren...

Årets resor
Jag och maken bodde en natt på hotell i Luleå och åt middag på CGs, mycket gott. En natt borta i en närliggande stad som minisemester.
När maken skulle operera ögonen fick vi ännu en hotellnatt. Denna gång i Umeå.
Januari innehöll även Me&i kickoff i Stockholm.
"As far as I'm concerned leopard is a neutral".
Här åker dom. 
Micke åkte med båda barnen till Turkiet. Vi hade svårt att få ihop att alla skulle åka samtidigt då jag var tvungen att vänta tills skolan tagit slut, tonåringen skulle på konfirmationsläger och maken skulle till jobbet. Vi resonerade som så att i juli när vi kunde åka alla tillsammans vill man ju inte åka utomlands när det är så somrigt och fint hemma. Så då fick han åka ensam med barnen. (Vädergudarna skrattade säkert rått, för i juli var det knappast somrigt och fint hemma. Ett stort misstag.)
Jag och syrran åkte med våra barn till Lycksele djurpark. Vi sov två nätter på hotellet och hade en jättefin dag på djurparken samt en extra dag då de flesta mest var lite less på djurparken. Men det barnen pratat om efteråt var inte alla djuren utan istället om att vi badade i ett varmbad ute på hotellet.
Micke hade gett pojkarna flygbiljetter och inträde till rockkonsert i julklapp. Så när de flög ner bilade jag och Alva och sov en natt på hotell i Härnösand. Vi besökte Himlabadet i Sundsvall och mötte sedan upp på vännernas torp i Tierp där vi grillade och badade i tunna.
Jag var även på kickoff i Göteborg. Egentligen hade jag inte tänkt åka men efter den kalla sommaren tyckte jag verkligen att jag var värd det. I Göteborg fick jag mig faktiskt en dag med sommarväder. Promenad i solen och middag med tjejerna på Pinchos. Jag har kvar appen i telefonen för jag tänker att snart finns det närmare än Göteborg. Mycket bra tapaskoncept.

Årets du får som du vill Micke
Micke fick såga ner så många buskar och träd som han ville i trädgården.

Årets blåsning
Våran tv gick sönder. Maken körde till en reparatör men köpte sedan en ny tv. Den visade sig ha samma fel. Troligen inget fel alls på tv:n som slängdes, däremot på proppskåpet som nu är utbytt.

Årets bok
Jag vet inte riktigt om jag har någon "årets bok", jag har skaffat Storytel och lyssnat på ljudböcker när jag suttit ensam och jobbat och ibland när jag kör bil. Jag har plöjt igenom en några pocketböcker som jag haft liggande på hög hemma för att jag ska läsa dom, men inte hinner. Jag har lyssnat på gamla böcker jag läste som tonåring (Blomblad för vinden), försökt ta mig igenom del två och tre i 50 shades serien men inte lyckats än för att den är så kass men jag vill ändå veta hur det går. Sen har jag lyssnat på serien av Butler & Öhlung som maken läst om det psykot Silverbjälke. Du kan tro jag är less böcker om män som gillar att smiska folk. Sista Millenium boken, någon bok av Jojo Moyes.
Stefan Sauk och Julia Dufvenius är i alla fall bra uppläsare.
Många böcker blir det, drygt 20 st istället för de vanliga 2-4 på semestern. Trevligt.
Just nu lyssnar på en favoritbok som det var för länge sedan jag läste och så kommer några nysläpp som jag ser fram emot...

Årets tv-serie
The Returned, Downtown abby (såg första avsnittet i år), Homeland.

Årets låt
Vi har gått bort från Frozen och spelar lite mer pop. Taylor Swift har hörts en hel del, samt Katy Perry men för tillfället är det "Honey I'm good" (med Andy Grammer).
Det är makens Spotify-konto som vi använder på surfplattan. Det ser lite roligt ut när det är mycket lite som är hans musiksmak. Det syns vem som spelar mest musik.


Årets nya hobby
Jag eldar i kaminen.
Det har blivit några bröllopstårtor också men eldar gör jag oftare.


Årets icke-köp
Vi har inte köpt en stuga. Vi har tittat och tittat, det är också en hobby. I år bjöd vi på en men någon annan tyckte att den var värd mer, mycket, mycker mer än vi tyckte det var värt...

Årets inredningsköp
Vinglas, de vitvins som saknades. Nu är det komplett för 12 personer. Snyggt i hyllan också.
(Sen fick jag strax efter det ett erbjudande om 4 champagneglas med mattidning som jag ändå brukar köpa. Så började den samlingen istället...)


Årets sjukdom
  1. Lillan hade någon feberdag i början av året. 
  2. Hon hade sin första öroninflammation, där hon grät en timme en morgon och sedan sa att det var bättre men så på kvällen kom det vätska ur örat hon blev jätterädd för att hon "nästan inte hörde någonting". Det var trumhinnan som sprack och vi fick åka till akuten och få penicillin.
  3. Påsken inledde hon med magsjuka och sedan feber dagen efter vilket i stort sett innebar att vi isolerade oss hemma med smittan hela påskhelgen (tur i oturen att vi INTE åkte till stugan). 
  4. Fredag veckan efter hade hon feber igen, men bara på kvällen och dagen efter dök små blåsor upp. Söndagkväll hade hon väldigt ont i halsen så det blev ett nytt besök på akuten. Det var höstblåsor.
  5. Därefter var det jag som var sjuk. Förkyld och när den lagt sig lite fick jag ont i halsen, kändes som knivar när jag svalde lagom till 2 extra tuffa inbokade utbildningsdagar. Men det gick vägen mycket tack vare Vicks honungssmak första dagen. 
  6. Sen var lillan magsjuk, IGEN! Lite febervarm och supertrött var hon också. Då hade hon haft ont i magen några dagar men till slut blev det magsjuka av det hela.
  7. Några dagar senare vaknade hon på morgonen och hade ont i ögat. Det gick inte över så vi fick åka på akuten IGEN. Där kunde de inte se något men gissade att hon fått en skada när barnen var ut och lekte med pinnar. Vi fick en salva för att motverka infektion och en sak kan jag säga: Det var MYCKET lättare att få henne att svälja ner en sked kåvepenin än att få sätta lite salva i ögat.
  8. Så blev det höst och snuvan satte sig i örat igen. Denna gång blev det ont men det vände innan trumhinnan sprack. En vabbdag fick det i alla fall bli, egentligen en och en halv men när det var behov av akut hämtning på skolan gjorde morfar en snabb utryckning och hämtade hem henne.
  9. I mitten av december drabbade magsjukan den lilla IGEN. Stackarn vrålade plågad efter första spyan "ÅH nej jag har magsjuka!". För då missar man ju både tjejbadet på skolan och barnkalaset på lördagen.
Så om jag ska jämföra med hur lite sjukdom hon/vi brukar ha har hon varit väldigt sjuk i år.
Nästa år tar jag gärna ett sånt där 1-2 vabdagar år...

Årets matrecept
Linas matkasse. :)

Årets Alva uppdatering
Tänderna har tappats i tid och otid. Hela fem stycken trillade ut i år. Där ett tag kunde hon inte prata ordentligt men det kom lyckligtvis nya tänder i lika rask fart.
Familjens lillasyster har blivit så stor att hon har lämnat förskolans värld och kommit in i skolvärlden med sexårs och fritids. Hon hade lite problem med att förstå varför man bara skulle vara ledig två dagar men jag tror att omställningen var värst för mamman. 

Under våren stressade vi till försimskola och på söndagar var det "dans" på Korpen. Under sommaren frös vi på fotbollsplanen och under hösten var det dans på StepIn. 

Hon ljudar bokstäver och försöker klura ut vilka ord som står på skyltar.
Hon är 117,5 cm lång och har bytt till storlek 122/128.

Årets dödsfall
Min morbror som nästan hann bli 90 år avled i början av året. Trots att han fått leva ett långt liv så är det alltid sorgligt när någon lämnar familjen.

Andra händelser
Tonåringen blev konfirmerad. Det låter som att det var både kul och lärorikt. Kul att han ville konfirmera sig.

Förhoppningar inför 2016
En termin av utbildningen kvar. Vi börjar där.
Många nya goda recept ska testas.
100 dagar utan onödigt socker. (för att det är hälsosamt)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar