Thai frikadeller (4 portioner)
500 gram nötfärs1 msk riven färsk ingefära
1-2 vitlöksklyftor
1 ägg
0,5 dl grädde
0,5 dl hackad färsk koriender
Salt & peppar
1 burk kokosmjölk
2 tsk röd currypasta
2 tsk fisksås
1 msk äkta honung*
2 morötter
1 ask minimajs
1 näve broccolibuketter
1 näve sockerärtor
Blanda nötfärs, ingefära, vitlök, ägg, grädde och koriender. Smaka av med salt och peppar. Forma sedan till lagom stora bollar.
Koka upp kokosmjölk, currypasta, fisksås och honung i en kastrull. Lägg i frikadellerna och låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skala och skiva morötter och skär slantar. Tillsätt minimajs, broccoli och morötter till grytan och låt koka 2-3 minuter. Tillsätt sockerärtorna och låt dem bli varma någon minut.
Strö eventuellt över färsk koriander.
Servera!
![]() |
Jag hittade inga färska sockerärtor så istället köpte jag frysta. Stort misstag! Enligt mig får det lov att vara färska eller inga alls... |
![]() |
Fin förpackning på minimajsen. |
![]() |
Receptet kommer från GI dag för dag. |
* Honung. Läs på innehållsförteckningen. Många utav förpackningarna i butiken är egentligen bara socker. Ekologisk honung innehåller honung, samt den vanliga hederliga burken. Eller närmaste biodling.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar