Öppen lasagne med rotselleri (4 portioner)
1 rotselleri
2 st schalottenlök
4 st vitlöksklyftor
6 dl mjölk
40 + 60 gram parmesanost
En ask körsbärstomater
En ask spenat
1 burk kapris
300 gram lasagneplattor
Olivolja, svartpeppar
Gör så här
Skala och tärna rotselleri (2x2 cm). Skiva schalottenlöken tunt. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek rotsellerin 3-4 minuter innan du tillsätter schalottenlöken och pressar i vitlöksklyftorna. Fräs 1-2 minuter och tillsätt sedan mjölk, lite nymalen svartpeppar och 1 tsk salt. Blanda i 40 gram parmesanost.
Kvarta tomaterna och grovhacka spenaten. Hetta upp 2 msk olivolja i en liten kastrull och häll i kaprisen. Fräs 2-3 minuter tillsätt sedan tomaterna och spenaten och smaka av med salt.
Koka upp lättsaltat vatten. Plocka isär lasagneplattorna och koka dem 3 minuter. Häll dem i ett durkslag och droppa på lite olivolja så att de inte klibbar. Lägg lasagneplattor på varje tallrik. Fördela rotsellerisåsen på ena halvan och vik över den andra. Toppa med kapris- och tomatröra. Strö över 60 gram parmesanost.
Recept ur Linas inspirationskasse |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar