Sidor

söndag, juni 04, 2017

Söndagssummering

Lite grenar har sågats bort längst ner på granarna. Lättare att klippa gräset nu.


Veckan började med lovdag för barnen.
Maken fyllde år i veckan. Så när han steg upp viskade jag åt dottern att hon skulle säga grattis och ge honom paketen när han kom ut från toaletten. Hon ställde sig utanför och väntade och väntade och väntade. Så när han väl öppnade dörren för att kliva ut hade hon hunnit klättra upp på byrån och kastade sig framåt samtidigt som hon ivrigt skrek:
- Grattis pappa!
Han blev verkligen överraskad, så överraskad att han höll på att trilla baklänges in i badrummet igen.
Jag hade en trevlig och lång me&i träff hos syrran, men så kan det bli när man har mycket att prata om.
På gymnasiet verkar de börja lägga ner verksamheten så här i slutet av terminen och pojken åkte på brännbollsyran. Själva var vi i stugan och frös, så bara tanken på att sova i tält gav mig frossa. Tur att vi hade en bastu att värma upp oss med i alla fall. Jag åkte på loppis på lördagen men rätt sent så det blev inga fynd alls. Jag kikade på växter att stoppa i planteringar men tänkte att det fanns stor risk att de fryser ihjäl så jag väntar lite med sånt. Rensade i alla fall en pallkrage och planterade sockerärtor och morötter.
Morötterna kanske hararna äter upp, de var ett gäng harpaltar som hade fest på jordgubbsplantorna i helgen. Samt en fjolårskalv (en liten älg) som traskade förbi nere vid vattnet när vi bastade. Rikare djurliv på stugan än hemma fast det rätt nära varandra.

Veckans j*kl* sk*t
En stor vindpust kom och blåste av markisens fästen. Den måste ha varit rejäl. Man kan gräma sig över att den var ute överhuvudtaget men den blir inte hel för det. :(

Veckans middagar
Måndag: Köttfärsås och spagetti
Tisdag: Tisdagstacos
Onsdag: Asiatiska laxburgare med avokado
Torsdag: Smörgåstårta och schwarzwald till dessert
Fredag: Järnspispåse till vuxna, barnbox från Big boy till lillan.
Lördag: Grillat, halloumi, majs och rotsaker
Söndag: Rester


En fredagspåse från Järnspisen är ju egentligen min och Lukas (extra-sonen) grej när Micke (maken) är bortrest. Men jag tänkte att han skulle få prova en gång. Den här gången behövde vi putsa köttet, så det fick han göra. De andra gångerna vi provat påsen har jag bara behövt välta ner den i stekpannan.
Renkött, lingon, kantarellsås och jordärtskockspuré. Det var jättegott. Bättre än restaurang eftersom att barnet kan få annan mat och man slipper åka någonstans.

Veckans shopping
  • 3 par löparstrumpor från ett rekommenderat märke, i slutet av veckan hade fötterna hämtat sig så pass att det gick tejpa dem och promenera lite med de nya strumporna.
  • Bok: Uppståndelsen av Buthler Öhrlund (förbeställde den egentligen i april men maken fick den nu, när han är klar ska jag läsa den också).
  • Stilig morgonrock åt maken. 
  • Billig men bra kikare åt densamme

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar