Jo, receptet jag hittade hette så - så det var vi ju tvugna att prova. När vi hade gäster till och med, snacka om att ha is i magen. Men det blev faktiskt bra. Maken ändrade receptet lite och så blev det så här. (Väldigt populärt.)
8 personer
Ingredienser
3 fläskfiléer à ca 600 g
Salt
Peppar
1 brk mascarponeost 250 g
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl crème fraiche
3 dl grädde
4-5 tsk sambal oelek
1 dl mango chutney
1 stor röd paprika
Gör så här:
Skär filén på längden, dela sedan längderna i 3-4 cm tjocka skivor. Salta och peppra och stek dem till en fin yta. Lägg dem sedan i en ugnsform.
Vispa ihop mascarpone, grädde, crème fraiche, sambal, mango chutney och buljongtärningar och koka ihop. Skär paprikan i mindre bitar och tillsätt dem i såsen. Låt koka ett tag och slå det sedan över köttet. Sätt in i 200 grader varm ugn i 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar