Ännu en indisk tillbehörsrätt som förstås går att äta som ensamrätt också. Jag tycker den är en härlig och fin färgklick på bordet.
Koosmali - morotssallad med senapsfrön
500 gram morötter
1 msk smör
1-2 gröna chilifrukter
1 tsk svarta senapsfrön
1 msk strösocker
6 lagerblad
salt efter smak
1 tsk pressad citronsaft
4 msk naturell yoghurt
2 msk hackade cashewnötter (kan uteslutas)
Skala och riv morötterna grovt. De ska inte vara kylskåpskalla utan rumstempererade! Hacka chilin (bort med fröna).
Värm smöret riktigt varmt, sätt till senapsfrön och åll ett lock över eftersom de hoppar. Sätt till chilin när fröna lugnat sig och låt fräsa i 10-15 sekunder.
Sänk värmen och sätt i sockret och lagerbladen. Ska och rör om i 10-15 sekunder så sockret smälter. Lägg i morötterna och rös snabbt om så allt blandas. Låt puttra under omrörning i 2-3 minuter tills morötterna nästan är mjuka.
Lägg i en skål och låt kallna, blanda med citron och youghurt. Smaka sedan utav med salt. Strö eventuellt på nötterna just innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar