onsdag, maj 11, 2011
Murgh Dansak
Murgh Dansak - Kycklingcurry med ananas och gula linser
500 gram kycklingfilé
2 dl gula linser
1 burk ananas i juice (eller 200 gram mogen ananas)
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
1 msk röd chilipeppar
1 tsk hel spiskummin, grovt krossad
2-3 lagerblad
1,5 tsk salt
1 dl vatten
0,5 dl matolja
1 stor hackad tomat
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
2 cm ingefära, riven
Ev. ananas till garnering
Koka linserna enlig anvisningar med lite mindre vatten tills de är nästan mjuka och vattnet kokat in. Dela ananasen i bitar.
Blanda gurkmeja, paprika, chilipeppar, spiskummin och lagerblad med vattnet tills saltet är löst. Värm oljan i stekpanna, lägg i kycklingen, tomat, lök, vitlök, ingefära och kryddblandningen. Rör om och koka på svag värme tills kycklingen är mör. Cirka 15 minuter.
Blanda i linser och ananas och låt småkoka 4-5 minuter.
Servera med ris.
(Familjen ger betyget: 24 p/30 p. En 10:a, två 7:or. Det är gott alltså.)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar