Sidor

onsdag, maj 04, 2011

Röd sammetskaka - Red velvet cake

Det här var en fluffig och god tårta. Men inte en tårta som man sitter och längtar efter. Med sin röda färg är den mer snygg än den är god, väldigt snygg.
Red velvet cake
6 dl vetemjöl
3,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
3 msk kakao
2,5 dl naturell yoghurt (3%)
3,5 dl rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
2 ägg
1 flaska röd karamellfärg

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, bikarbonat och kakao. Blanda ner yoghurten och oljan. Tillsätt vinägern och lätt uppvispade ägg. Sist vispar du ner karamellfärgen.
Häll smeten i en smord rund form och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.

Glasyr
400 gram phildelphiaost (naturell)
1 tsk vanilsocker
10 dl florsocker
Saft av en halv lime

Blanda ihop glasyren och bred en del på del delade kakan. Resten ska ovanpå.

Recept ur tidningen Hembakat nr 1, 2011

2 kommentarer:

  1. Hej
    Anvand garna hard-vispad sotad gradde istallet,
    allt blir battre med gradde,
    Carina

    SvaraRadera
  2. Nje, jag gillar philadelpia ost. Men det är säkert ett bra tips till andra - som t ex syrran som inte gillar det.

    SvaraRadera