Sidor

söndag, december 25, 2011

Glöggpannacotta

Så här lagom till jul provade jag att göra Linnéas skafferis pannacotta med glögg. Jag använde vanlig blossaglögg men jag tror att årets Blossa hade varit godare. Så vi får se om systembolaget har kvar nån flaska för då kanske jag provar receptet igen.

Glöggpannacotta
3 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 msk muscovadosocker
1 knivsudd vaniljpulver
3/4 dl glögg (gärna Duvenkroks choklad och chili eller din favorit)

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Häll upp grädden i en kastrull och ha i sockret och vaniljpulvret. Låt grädden koka upp. Krama vattnet ur de blötlagda gelatinbladen och rör ner med i den varma grädden. Vispa ordentligt så att allt gelatin löses upp. Tillsätt glöggen. Häll upp grädden i portionsformar eller glas. Låt stå svalt i 3-4 timmar.
Dekorera med hackad mandel och riven mörk choklad.

Receptet är ca 6 portioner.

1 kommentar:

  1. såg det där receptet nånstans, minns inte var och det låter minsann gott!

    SvaraRadera