Klassiska cupcakes med klassisk glasyr. |
Klassiska cupcakes
3 ägg2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av en citron
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen porösa med strö- och vaniljsocker. Smält smöret, häll i mjölken och blanda ner i äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ner i smeten. Riv lite skal från en citron, pressa ur saften (spara en msk till glasyren) och blanda ner i smeten.
Fyll muffinsformarna till 2/3 och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Creeme cheese frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk saft av citron
100 g philadelphiaost
Rör ihop och bred ut på muffinsen.
Jag provade att spritsa korgmönster. Det är väldigt enkelt!
Receptet skulle bli 12 cupcakes. Mina muffinsformar var lite extra stora, så jag kunde fylla upp till min muffinsplåts kant och så stack formarna upp ovanför den om ni förstår hur jag menar. Det gick i mer smet än en vanlig bullform. Ändå blev det 15 cupcakes...
sicken wannebe, tjobre
SvaraRaderamen det blir väll mums
SvaraRadera