Hamburgerbröd
6 dl mjölk
1 pkt jäst
50 g smör
2 tsk salt
12 dl vetemjöl
2 tsk salt
12 dl vetemjöl
Sesamfrön
Mjölk
Mjölk
Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt. Smula jästen i en bunke och rör ut med spadet. Blanda salt och mjöl. Rör ihop till en deg.
Låt jäsa 30 minuter. Rulla 12-16 bullar av degen och låt dem jäsa 15 minuter på plåten med bakplåtspapper. Pensla sedan med mjölk och strö på lagom mängd sesamfrön.
Grädda i 200 grader ca 15-20 minuter.
Jag skär en ficka i dem när de svalnat lite och stoppar dem sedan i påsar i frysen.
Receptet hittade jag efter tips av monstermalla.
Receptet hittade jag efter tips av monstermalla.
ja jag tycker det är det bästa hamburgerbrödreceptet jag testat hittills :)
SvaraRadera