Sidor

lördag, september 27, 2008

Dop & en överraskning

Vi var bjudna på dop klockan fyra, tanken slog mig när det var en lördag att de kanske skulle överraska oss med bröllop. Många gör ju så, men hittills har jag aldrig varit med om det. Jag tänkte inte mer på det, hon har ju sagt att de inte ska gifta sig (innan dottern föddes).
När vi satt där och väntade började musiken att spela, jag tänkte jaha, kommer de därifrån och inte från det lilla rummet som det brukar vara på dop.
Brukar de spela när de kommer in, så minns jag inte att det brukar vara?
Men så vända jag på huvudet och mycket riktigt, där kom de gående. Mitt söta kusinbarn med vit klänning och brudbukett, tillsammans med blivande man och dotter. Jag borde ha haft kameran i handen.Jag såg på buketten och tänkte, aj aj vad besviken Carina (min kusin som bor i Seattle, WA) ska bli när hon missat det här. Hon som kom hit i somras för dopet som inte blev av och nu missade hon både dop och bröllop. Jag hade svårt att släppa att hon skulle bli så besviken. Lyckligtvis såg jag henne sedan stå där bakom oss (en stor överraskning, hennes mamma hävdade bestämt att hon blev så överraskad så att hon kanske skulle få migrän och vara tvungen att åka hem). Självklart hade Carina blivit involverad i hemlighetsmakeriet, flygit över från USA och gömt sig hemma hos paret sedan torsdagkväll.Bröllopskyssen

Lyckligt nygifta

Carina häller upp dopvattnet.

Så Johanna gifte sig ändå och Johnny välkomnades in i familjen på riktigt. Vi åkte sedan hem till dem för smörgåstårta och fika. Giftemålet hade varit hemligt för alla utom några få invigda (Carina, min moster och morbror som även är mormor och morfar till bruden samt en kompis som rest upp söderifrån).Greta, Linnéa (brudens mormor), Carina & Lilian. (Lägg även märke till tapeten, jag trodde den skulle bli för mycket. Men mot det vita köket blev det istället superfint.)

Kvällens allra minsta gäst, tre månader gammal med stora blå ögon (Mitt kusinbarns dotter).

Det min syster sa när hon insåg att hon var på bröllop och inte bara dop var:
Åh jag som bara har jeans på mig... (Jag svarade med att man nog inte förväntar sig att folk ska vara uppklädda till tänderna när man överraskar dem, så det är nog okej.)


Bröllopsbuketten med bleka rosor och lite höstfärger samt parets vigselringar i titan.

Bröllopstårtan (Chokladbotten med hallon mellan)

Axel och Linnéa sjöng om paret med handklaveret, ledde allsång till Rosa på bal och sedan när Linnéa sjöng "Av längtan till dig" av Åsa Jinder/Cajsa Lisa Åkerström var det många ögon som inte var torra längre.

Den vackra bruden med en söt med trött dotter.

Paketöppning av doppresenter.

Det blir inte lika uppstressat med överraskningsbröllop som om alla vetat om det hela men folk får vara med ändå. Lite fel kan det förstås bli (som att brudens bror valde en hockeymatch istället för bara ett dop).

1 kommentar:

  1. Tack! Det var så fint skrivet. Det blir roligt att få bilder. Hoppas att vi ses snart igen. Kram från Fru Blylod. Hihi

    SvaraRadera