Sidor

tisdag, januari 06, 2009

Pasta Pomodori

Jag har bestämt mig för att sätta igång och prova lite nya recept, nu när jag inte måste äta upp hela resultatet själv. Så jag bläddrade i kokböckerna och hittade ett pasta recept.Ingredienser:
Pasta
5 mogna tomater
2 vitlöksklyftor
1 msk honung
1 tsk vitvinsvinäger
Salt & peppar
1 ask körsbärstomater
2 paket mozzarellaost
Basilika

Gör så här:
Tärna tomaterna och skiva vitlöksklyftorna. Stek vitlöksklyftorna i en liten klick smör (1 msk). Tillsätt tomaterna samt honung och koka ihop till en sås, tar inte lång tid så sätt igång att koka pastan. Rör i vitvinsvinäger och smaka av med salt och peppar.
Blanda den färdiga pastan med såsen och rör om. Strö halverade körsbärstomater och mozzarellaost över och dekorera med basilika.

Personligen tycker jag att det blir en lite väl tam pastasås. Det blir kanske bättre om man har riktigt mogna tomater (fast det är ju lite svårt så här års) och lite mer vitlök.

4 kommentarer:

  1. Ett litet tips..
    På Coop finns soltorkade tomater på tub för en billig penning. En matsked eller två "piffar" upp tomatsåsen, även burktomater kan ju vara lite blaskiga ibland. "Tuben" är oxå god i grytor och andra pastasåser

    SvaraRadera
  2. Åh, tack för tipset. Det ska jag definitivt prova.

    SvaraRadera
  3. Tipsaren igen...
    Jag provlagade Pasta Pomodori idag, kändes lite fräscht efter all julmat. Jag tog förstås till "tuben" men bytte oxå ut vitvins-vinägern mot balsamvinäger och följde ditt råd och tog i mera vitlök. Det blev jättegott, lite "klös" i såsen. Nästa gång funderar jag på att ta fetaost istället för mozarella, borde bli ännu mera smak...Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  4. Ja, jag tänkte också att man kunde byta ut osten. Mozzarella smakar ju egentligen inte mycket. Men jag vill nog ha mer smak i såsen framför allt. Kanske jag provar balsamvinäger OCH tuben jag också.

    SvaraRadera