Sidor

söndag, maj 10, 2009

Vi bygger altan, Del 1

Idag har vi påbörjat altanbygget på riktigt. Vi har äntligen bestämt hur vi skulle göra. Vi velade länge mellan att gjuta en platta för den del som ska bli uterum/inglasning men bestämde att det var för dyrt. Eftersom vi måste gjuta upp 80 cm för att komma till dörren bestämde vi oss för plintar.
Men sedan föreslog en kompis åt Micke att vi skulle fylla upp med fyllnadsmassa först och gjuta lite mindre ovanpå det. Det lät så klokt att vi undrade varför VI inte tänkt på det. Så idag var grävaren här.
Eftersom han har lite mer erfarenhet av markarbete så lyssnar vi på honom. Fyllnadsmassor var tydligen inte så jättebra eftersom man inte vet riktigt vad de består utav så kan de sätta sig med tiden. Så istället grävde han bort gräset, buskarna och lite till och senare kommer fyllningen bli sand.

Men syrran, om du behöver lite fyllnadsmassa att täppa igen gropen på gräsmattan med så är det bara att ta släpet och hämta. (Sedan får ni lägga lite matjord på toppen om ni ska plantera gräs, för det är lite stenblandad fyllning det här.)Vi känner fler som behöver lite fyllnadsmassor, så det blir inga problem att bli av med det. Däremot kan jag ju glömma våran egen gräsmatta i sommar. Baksidan ser och kommer att se ut som en byggarbetsplats. Vilket kommer att kräva gräsplantering senare.
Men det gör inte mycket, då kan vi tänka ut hur vi vill ha det och fundera på sten och planteringar ett tag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar