Sidor

torsdag, april 08, 2010

Livsfarligt på stan

Idag var jag på stan.
Vi stod utanför nya gallerian och pratade. Nästan mitt på gatan på sidan som har bänkar och en soptunna. Jag hade lilla dottern med mig i barnvagnen.
Helt plötsligt landar en stor isklump från taket rakt på barnvagnen.
Jag skrek rakt ut.
Det gjorde inte Alva, hon var oroväckande tyst.
Jag trodde att hon var illa skadad i några sekunder men isklumpen landade på sidan av liggdelen där hon inte hade någon kroppsdel (tack gode gud att fårskinnet var ihoprullat precis där). Så hon klarade sig utan en skråma. Men hon hade lika gärna kunnat få den rakt i ansiktet och dött.

En stycken husägare har ett arg samtal att vänta.

och jag ska inte på stan förrän snön smält bort.


Uppdatering
Taket blev skottat samma dag. Jag har talat med fastighetsbolaget och talat om hur illa det hade kunnat gå. De var förstående, oroade och skickade blommor. Blommor är trevligt, men hade lillan fått minsta blåmärke skulle det inte ha varit tillräckligt...

9 kommentarer:

 1. Men usch och fy så obehagligt! :( Det måste ha varit just före jag såg er? Det var iaf trevligt att se dig irl :)

  SvaraRadera
 2. Livsfarlig med istappar och snöklumpar, jag är själv livrädd fick en klump i huvudet för några år sedan, som tur var en ganska liten, Jag kan vara smått paranoid då det gäller snöras numera. Vilken tur att det gick bra för din lilla Tös. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Jo det var tur.
  Jag fick blommor av fastighetsägaren idag. Visst är det trevligt med blommor. Men gladast är jag förstås över att klumpen inte landade på henne.

  SvaraRadera
 4. Åh fy så hemskt !! Skönt att allt gick bra !!
  Mvh Jenny.

  SvaraRadera
 5. Men fy bövelen! Vilken jäkla tur att det gick väl! BRA att du ringde fastighetsägarn och inte bara lät det passera! Mvh Nadia

  SvaraRadera
 6. Jag har försökt kommentera det här inlägget förut,men det har inte funkat.Måste bara säga att det ni upplevde är min största mardröm!Tur i oturen hade ni och det verkar visst finnas en mening med allt.

  Det där med att äta på händerna verkar visst aldrig gå över.Norah åt frenetiskt på dem från 3 månader och lång tid framåt.Har hon tänder på G?

  SvaraRadera
 7. Håller med.Jag for i skinnjackan som sagt,men brr vad det var kallt på kvällen när det börjat blåsa.Nåja,snart är det sommar och då behöver man verkligen inte vinterjackan :)

  SvaraRadera
 8. Nej, sånt kan man inte låta passera. De måste ju veta om att det var nära så att de tänker på det i framtiden...

  SvaraRadera
 9. Men fy!
  EN jäklans tur att det gick bra, vill inte ens tänka på vad som kunnat hända :-(

  Lindex är min absoluta favorit på barnkläder. Stjärnbyxorna går nästan att använda i oändlighet, perfekt ju!

  SvaraRadera