Sidor

söndag, maj 30, 2010

Stil till uterummet

Jag sitter och försöker klura ut vad JAG vill ha för tapet i uterummet. MAKEN har bestämt att det ska tapetseras och inte bara målas. Men jag får välja tapet.
Stilen jag vill ha där ute är ljust mot mörkt trä och lite marin stil. Lite Lexington company, Gant home och New England stil (om man ska sätta en etikett på det).

Det vi vet är att vi SKA ha skeppsgolv.

Så jag har sökt efter lite inspirationsbilder:Jag tänker mig att stolarna/stolsdynorna är antingen vita eller blårandiga som stolen till höger.Det visade sig att söker man på New England, Gant home och Lexington och marin stil är det mestadels vita väggar man ser.
Enligt bloggen "Spets och Snor" är New England stilen liggande spont (vit) och mycket mörka träslag. Sånt som jag gillar med andra ord.
Jag hade tänkt mig helvita väggar. Men nu ska jag kanske eventuellt tänka om lite granna. Det är den bilden jag har i huvudet i alla fall.

Tittar man närmare kan man se lite diskreta marina mönster på väggarna.Bordet och det var fint, men jag kan inte tänka mig blårutiga tapeter. Det känns lite för gubbigt.Här ser man en tapet med diskret båtmönster i rött i bakgrunden. Det KANSKE jag tycker om, men jag är rädd att det blir lite för mycket. Liknande tavlor skulle man ju kunna fixa sig om man kände för det...Samma tapet fast i blått, det blir för mörkt för uterummet. Ljust blårandig kan jag inte heller tänka mig där ute. Men i rummet innanför kanske. Liggande spont är väldigt snyggt ändå...Åter igen samma tapet fast med i beige. Jag hittade även en bild där man valt en beige tapet, men det vill jag inte ha.

Blått är flott som ett silverslott, men skulle man bli less?Vi har en del marina detaljer i huset som skulle passa ypperligt i uterummet. En träbåt och lite annat. När jag köpte bäddsetet tänkte jag att lutar ju åt samma stil i sovrummet då, för dörren var ju där. Men nu har vi bestämt att flytta dörren till kontoret. Och då kan ju inte det se ut hur som helst. Det blir lite mer av en passage till uterummet och vi har redan hakat av dörren in dit. Det blev mycket mer öppet och fint. Jag tror att det kommer att finnas plats för dator och bokyllor ändå där inne. Men det vore fint med nya tapeter där också. Kanske en med tjocka blå ränder. Eller bara blått med snygga inramningar med tjocka vita passepartouer.
Om bara barnet ville vakna kunde vi åka till Ångsågen och kolla på tapeter till 25% rabatt...

3 kommentarer:

 1. Jag röstar på blåvitrandigt:) Lycka till hoppas att du hittar någon fin tapet som både passar dig och din make i smaken:)

  Hälsningar
  Sophie♥

  SvaraRadera
 2. Blev det bra med tapeten? Har den klarat fukt och vinter? Gjorde ni nåt extra med den, typ lackade eller så?
  /Marita

  SvaraRadera
 3. Ja, det blev bra med tapet.
  Vårt "uterum" blev ett varmbonat rum i slutändan så det är varken fuktigt eller kallt där...

  SvaraRadera