Sidor

tisdag, juli 27, 2010

Mjölkchokladtryffeltårta med krispig jordnötsbotten

eller så kan vi kalla den för snickerstårta.
(Yngsta grabben valde vilken jag skulle göra i tårtboken och då blev det förstås tårtan som har nästan ett halvt kilo mjölkchoklad som ingrediens.)
Mjölkchokladtryffeltårta med jordnötsbotten
Botten
1 dl ljus sirap
250 gram jordnötssmör (gärna med nötter)
6 dl Kelloggs Special K

Tryffel
450 gram mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk

Gör så här:
Klä botten av en form med löstagbar kant med bakplåtspapper. Koka upp sirapen och rör ner jordnötssmöret. Värm så att jordnötssmöret smälter men inte så det kokar. Ta kastrullen från plattan och rör ner flingorna. Krossa flingorna lite och blanda tills de är helt täckta av jordnötssmeten. Tryck ut massan jämt över botten i formen.
Hacka mjölkchokladen i ganska små bitar och lägg hacket i en bunke. Koka upp grädden med mjölken och häll den heta blandningen över chokladen. Mixa till en jämn smet med mixerstav och häll tryffeln i formen. Låt stelna i kylskåp, gärna över natten.
Lossa från formens kanter med en vass kniv och servera.

2 kommentarer:

  1. oj det där såg farligt gott ut!

    SvaraRadera
  2. Jo, till och med maken gillade den. Den blir nog ännu bättre om man har jordnötssmör med jordnötsbitar i som det rekommenderades.

    Jag behöver inte frysa ner nån bit om vi säger så...

    SvaraRadera