Sidor

torsdag, augusti 18, 2011

Från furufrossa till en vit bas.

När min syster och hennes sambo köpte ett hus vid vattnet, där de bor är det mestadels sommarboenden. Å deras hus var som många sommarhus är en riktig orgie i furu. (Men det var ett året runt boende ändå.)
De har i stort sett bytt ut allt.
Kvistmålat all furu, målat dörrar, bytt köksluckor och köksbänkar, fönster, golv, klinker, tapeter. Ett jävla jobb helt enkelt men lyckligtvis så har våran pappa kunnat bistå med mycket hjälp och råd på vägen. Utan honom så hade det nog inte varit möjligt alls, men nu är resultatet helt annorlunda hur det var förr! Ljust och mörkt och gråskala med varierande färgklickar.

Å ibland måste man titta tillbaka och se hur det såg ut.
Jag hotade på treårsdagen att NU kommer jag och fotograferar efter bilderna men jag fick tjata lite längre än så. Helt klart är det väl inte men å andra sidan - ett hus blir man aldrig helt klar med, det finns alltid något som måste fixas eller förbättras.
Hur som helst.
Här är före (2008, när de just flyttat in) och efter (nu).

Vy mot hall.
Vy mot matplatsen
Vardagsrumsdelen, vy i motljus:Jag har inte några "före" bilder från alla ställen och de har ju fixats på fler ställen än jag fotograferat. Till exempel:Köket har fått nya luckor och handtag i lite modernare stil från Ikea. Snyggt matchat med en mörk skiva som matchar golvet.Hallen har också blivit vit.Å förutom att göra om i huset så har de gjort en Hugo också. Som nyligen fick ett fint lekrum på nedre plan. Golvet i hallen flyter fint ut i lekrummet. Tåligt golv i hall och lekrum kan vara en god idé. :)

6 kommentarer:

 1. Alltid så kul med före och efter bilder!!! Jättefin blev det!

  SvaraRadera
 2. Sjukt snyggt ni har gjort!
  Babysimmet blir i hortlax. Jag frågade om öjebyn när jag ringde och det lät som om det var lååångt kvar tills de öppnar. Tydligen hade de inte ens börjat reparera än!

  SvaraRadera
 3. ja när du lägger upp bilderna så där så måste jag funderar lite hur mycket som man jobbat med när man sitter och ser sig runt från soffan.. :)

  SvaraRadera
 4. JO, Bettan. Man måste påminna sig själv ibland. Så att man kan vara nöjd med det man redan gjort.

  SvaraRadera
 5. ni ar jatte duktiga!!
  blev jatte fint!!
  allt bra med dej??

  SvaraRadera
 6. Tack, tack.
  Fast jag har faktiskt inte gjort någonting alls, förutom att fotografera. :) Det är min systers hem.

  SvaraRadera