Sidor

tisdag, juni 12, 2012

Planterat i krukorna

Igårkväll var det ju uppehåll en liten stund, så jag skyndade mig att plantera i krukorna. Pelargoniorna hade stått i garaget i tio dagar så det var helt klart dags och jag gör det hellre utomhus än skräpar ned med jord inomhus.
Jorden räckte förresten inte särskilt långt. I de större krukorna tog jag de tomma plastkrukorna som blommorna kom i, vände upp och ner och fyllde jord runt om. Krukan blev inte så tung på det viset och det är billigare än lecakulor.
I år köpte jag tio pelargonior och tanken är att de ska övervintras så jag slipper köpa nya nästa år. Jag räknar i alla fall med att med hälften överlever. Jag skulle gärna ha fler om jag hade fler krukor. Micke hade tre när vi flyttade ihop och den fjärde fyndade jag på loppis. Så om nu någon råkar ha en mörkt blåglaserad hyfsat stor så är jag intresserad om den är loppis-billig.
Rosen ser ju väldigt fjuttig ut i den stora krukan. Det är möjligt att jag måste åka och köpa en till, eller två. Bara rosa blommor i år. Rosa och grönt är fint.
Kryddväxterna. Jag gillar mina krukor bättre nu när de blivit lite väderbitna i texten. Jag ska ta mig för att måla dit text på den fjärde krukan. När jag bestämt mig för vilken krydda det ska vara. Citronmeliss har vi i trädgårdslandet, samt oregano. Min kompis Malin kan en hel del om trädgård och rådde mig att ta in basilikan om det var minsta lilla kallt. Lite krullig hann något blad bli efter en natt då den tydligen är väldigt känslig. Inomhus trivdes den inte heller så nu har den åkt ut igen, vi får se hur det går.
Det känns trevligare att ha kryddorna utanför köksfönstret, så har man full koll på vad som finns när man skriver shoppinglistan.
Koriender har jag alltså inte...

1 kommentar:

  1. Å vilka duktiga flickor jag har!
    kram på er från mamma

    SvaraRadera