Sidor

torsdag, mars 07, 2013

Ost- och skinkpaj LCHF

En fördel med att prova en ny diet är att man får tillfälle att prova många nya recept. En nackdel att man i matbutiken får leta efter ny ingredienser.

300 g rökt skinka
300 g riktigt ost med rejäl smak, till exempel västerbottensost och prästost
1 tomat
4 ägg
3–4 dl grädde
Smör (till formen)
Salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram en ganska stor bunke och vispa ihop ägg och grädde. Peppra en aning med svartpeppar. Riv osten och skär skinkan i bitar och vänd sedan ned det i gräddblandningen. Smaka av med salt.
Smöra en pajform och häll röran i formen. Fördela fyllningen är någorlunda jämnt i formen.
Grädda i ugnen på pajen på lägsta nivån i ugnen i ca 35 minuter.Låt pajen vila en stund innan du börjar äta. Garnera med tomaten som du skivar och lägger ovanpå och vanlig isbergssallad är också gott till.
Receptet kom från den här boken.

2 kommentarer:

  1. Går det att frysa denna paj?

    SvaraRadera
  2. Ja, jag gjorde det. Men den blir förstås lite, lite torrare då.

    SvaraRadera