Äppelstrudel (6-8 portioner)
5 äpplen
2 msk smör
0,5 dl strösocker
1 tsk kanel
60 gram smör
2 dl ströbröd
0,5 dl strösocker
80 gram smör till pensling
4 st filodegsark
Florsocker
Vispgrädde eller vaniljglass till servering
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skär äpplena i tunna skivor. Stek i smör, socker och kanel på medelvärme tills äpplena blivit mjuka, ca tio minuter.
Hjälpredan häller sockret på äpplena. |
Ostekta äpplen. |
Stekta äpplen. |
Smält smöret till penslingen.
Lägg ut ett filodegsark och pensla med smör, lägg nästan ovanpå och pensla med smör. Upprepa tills arken är slut. Fördela äpplena längst kortsidan och fördela ströbrödet över. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smör och grädda 30 minuter i mitten av ugnen.
Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Äppelstrudel var inte dåligt.
Men det var inte som att jag kände för att sträcka ut armarna i luften och sjunga favorite things heller, den levde inte riktigt upp till förväntningarna. Det finns godare äppelpajer man kan göra med mindre besvär. ;)
Men det var inte som att jag kände för att sträcka ut armarna i luften och sjunga favorite things heller, den levde inte riktigt upp till förväntningarna. Det finns godare äppelpajer man kan göra med mindre besvär. ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar