Sidor

måndag, juni 01, 2015

Tomatkex med parmesan


Tomatkex med parmesan (ca 70 st)
40 gram soltorkade tomater i olja
100 gram smör
1 äggula
2,5 dl vetemjöl
100 gram riven parmesanost

Gör så här:
Låt tomaterna rinna av lite och hacka dem sedan. Blanda smör, äggula, mjöl och parmesan. (Gärna i en matberedare). Mixa ihop till en deg snabbt.
Forma två rullar cirka 2 cm i diameter och rulla in i plastfolie och lägg i kylskåpet minst en timme. Sätt ugnen på 200 grader, skär degrullarna i 0,5 cm skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Servera kexen kalla. De passar inte så bra med andra ostar utan är bäst på egen hand.

Mina kex fick vara kvar i ugnen lite för länge då jag pratade med mina gäster. Recepet kommer från Allt om mat nr 5 i samarbete med någon producent av soltorkade tomater...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar