Kryddig jordnötskyckling i slow cooker (8 portioner)
1 kg kycklingfiléer2 finhackade gula lökar
1 finhackad solo vitlök
2 dl slätt jordnötssmör
2 burkar krossade tomater (á 400 g)
3 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
1 tsk chilipulver
1 tsk kardemumma
2 tsk salt
2 tsk gurkmeja
2 msk soja
Jordnötter till garnering
Lite maizenamjöl som redning. Fräs vitlök och lök och bryn kycklingen. Lägg i slow cookern.
Blanda ingredienserna till såsen och häll över kycklingen. Lägg i redning motsvarande 2 msk vetemjöl.
Koka på låg i 5-6 timmar (eller 3 timmar hög) och servera med valfritt tillbehör.
Receptet hittade jag hos 56kilo. Resultatet blev en ganska torr kyckling. Men det väckte i alla fall idén om att prova några av mina indiska recept i slow cookern. Det måste ju bli superbra!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar