torsdag, juli 06, 2017
Grekisk pytt i panna
Grekisk pytt i panna (4 portioner)
1 fläskfilé eller motsvarande köttmängd.
500 gram potatis
Flingsalt
2 paprikor
1 rödlök
1 pkt körsbärstomater
1 liten burk svarta oliver
Marinad
2 msk kinesisk soja
0,5 dl olivolja
1 tsk sambal oelek
1 tsk pressad citronsaft
Ställ ugnen på 200 grader. Tärna köttet, rör ihop marinaden och låt köttet marinera i 30 min medan du gör resten. Rör om ibland.
Skiva potatisen i cm-tjocka skivor. Lägg på en plåt och ringla över olivolja. Rör om och lägg ut potatisen, strö över flingsalt. Ställ i mitten av ungen i 20 minuter, vänd ibland.
Klyfta lök och skär paprika i lagom stora bitar.
Ta ut potatisen, låt marinaden rinna av köttet och bred sedan ut kötten och strö över lök och grönsaker. Ringla över några droppar olivolja. Tillaga i ugnen 15-20 minuter tills köttet är klart, vänd var 5:e minut. Släng in oliverna också efter 10 minuter.
Fetaostkräm
1 liten burk crème fraiche (2,5 dl)
1 liten pressad vitlökskyfta
1 paket fetaost
1 tsk honung
Mosa ihop till en sås och ställ i kylskåpet tills pytten är klar.
Smaka av pytten med svartpeppar och servera med såsen.
Jag hade nån bit fläskytterfilé och någon bit oxfilé som alltid blir över när man gör oxfilé Wellington. Bra idé att göra pytt istället för oxfilépasta. Det var sonens önskemål och faktiskt godare än jag trott att det skulle vara.
Vissa recept har bara smulad fetaost över och det kan jag tycka blir lite torrt. Men att klicka över lite fetaostkräm blir bra. :)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar