torsdag, juli 13, 2017
Majssoppa med snabba pizza
Pizzabullar
1 pkt pizzakit
1 dl riven ost
Nån sorts skinka
Lite oliver
Oregano
Sätt ugnen på 225 grader. Rulla ut pizzadegen, bred på hälften av tomatsåsen. Strö över ost, skinka och oregano. Smyg sedan ner oliverna på ena sidan så att du själv får lite oliver men barnen slipper.
Rulla ihop som en rulltårta och skiva i 12 bitar. Lägg på en plåt och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Majssoppa (4 portioner)
1 gul lök (kör den i tupperware hackaren tills den är mos så inget barn hittar lök i maten)
1 vitlöksklyfta (samma som ovan eller pressa)
1 potatis i små tärningar
1 msk smör
1 stor majsburk (340 gram)
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
Salt & peppar
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen. Fräs lök, vitlök och potatis i smöret i en kastrull utan att det tar färg. Häll av spadet från majsen och tillsätt majsen i kastrullen tillsammans med vattnet. Koka upp och låt sjuda 10 minuter under lock. Ta från värmen och mixa slät med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Jag slängde ner lite mer majs så att maken som inte gillar släta soppor skulle få något att tugga på. Dottern är dålig på att äta soppa men bättre på att äta pizzabullar så de blev mätta båda två. Vi andra åt också maten. Funkade bra och snabbt fixat.
Recept från Ica.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
låter otroligt gott!
SvaraRadera