Rostad vit fisk (4 portioner)
600 gram sejfilé i bitar (eller liknande vit fisk)4 tomater
0,5 st rödlök
1 liten burk majs
1,5 tsk spiskummin
1,5 korianderfrön
1 tsk torkad oregano
0,5 tsk chiliflakes
2 lime
2 avokado
1 kruka koriander
Olivolja & salt
Sätt ugnen på 200 grader. Skär tomaten i bitar, finskiva rödlöken. Lägg sej, tomater, lök, majs och kryddorna i en ungssäker form. Ringla över lite olja och salta.
Baka mitt i ugnen i 10-15 minuter tills fisken är klar.
Ta ut ur ugnen. Häll över limejuice, lägg på avokadobitar och toppa med koriander. Servera direkt.
Recept ur "Fisk & Skaldjur" av Tommy Myllimäki.
Jag njöt av middagen med hårda tacoskal, dottern tyckte att det var si så där och sonen tog sig något annat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar