Sidor

tisdag, juli 25, 2017

Tobbes tacosoppa


Svart bönsoppa (4 portioner)
4 dl salsa hot
3 burkar svarta bönor (á 400 gram)
1 lite höns- eller grönsaksbuljong
Salt & peppar

Värm salsan i en kastrull på låg värme under omrörning. Låt bönorna rinna v och häll i dem och buljongen. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter.
Mixa hälften av soppan slät och blanda sedan ihop med resten och värm upp. Späd med buljong om den känns tjock. Smaka av med salt och peppar.
Servera med gräddfil, salsa och hackad avokado.

Recept ur systrarna Eisenmans "Soppor, bröd & röror".
Men det roliga är att den här soppan tipsade mellansonen om. Jag frågade om han var medveten om att den faktiskt är vegetarisk? När han bodde hemma åt han inga grönsaker och åt knappt vegetariska rätter utan frågade alltid om det var utan kött?! Skönt att veta att saker och ting kan ordna upp sig när de flyttat hemifrån...
Småsyskonen var inte nöjda. Jag tog inte hot salsa och det ska man nog ha så blir det godare. Dottern åt ju i alla fall inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar