Sidor

onsdag, maj 02, 2012

Den godaste äppelpajen

Min man jobbar i Norge och serveras mat där ute på plattformen. De har massor av tårtor och grejor på lördagar och han har pratat om en fantastisk äppelpaj. Så jag har försökt hitta receptet. Men så en dag så fick jag det mailat till mig av en kollega. Perfekt!
Pajen blir lite seg och knäckig. Man får njuta ordentligt de få gånger man gör den och det gjorde vi igår.



Äppelpaj ser sällan snygg ut på bild. Men jag lovar, den är god!

Äppelpaj med knäcktäcke
Äpplen och kanel
175 g smör
2,5 dl socker
3 msk ljus sirap
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Skiva eller hacka äpplena. Lägg i en ugnsfast form och strö över kanel.
Smält smöret, stäng av värmen. Rör i socker och sirap, tillsätt resterande ingredienser. Häll och bred ut smeten över äpplena.
Grädda i 200 grader ca 15-20 min.
(Vaniljvisp är väldigt gott till äppelpaj.)

1 kommentar:

  1. Ja super gott!

    och håller med om någon gång per år annars skulle man sluta gå och rulla istället...

    :)

    SvaraRadera