onsdag, juli 15, 2015

Bakad potatis med asiatisk räkröra

Bakad potatis med asiatisk räkröra (4 portioner)
4 bakpotatisar
400 g skalade räkor i lag
2 dl crème fraiche
Lite riven ingefära
Lite finhackad röd chili, efter smak
Lite vitlökspulver, efter smak
1 lime, finrivet skal

Stick potatisarna med en gaffel på ett par ställen. Tillaga potatisarna i ugnen på 225 grader i en timme för det är där dom blir godare.
Häll av räkorna i ett durkslag och krama ur dem ordentligt. Blanda dem med crème fraiche, ingefära, chilipeppar, vitlökspulver och rivet limeskal.
Servera med sallad och sugarsnaps.


Originalet hittade jag i Coops matkasserecept, men jag har ändrat lite för att den smaksatta crème fraichen inte fanns i butiken. Visst var det gott men det är enklare att köpa en färdig skagenröra, slänga ner lite räkor man skalat och toppa med vitlökspulver. Godast också..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar