onsdag, juli 01, 2015

Hembakad kexchoklad

Jag gillar kexchoklad så jag blev ju tvungen att prova att göra hembakad kexchoklad när jag såg receptet. Det blir gott men är lite kladdigt och rent krasst är det troligtvis billigare att köpa färdig kexchoklad. Men det kanske är fler som vill prova?

Kexchoklad (minst 15 bitar)
100 g nougat
100 g mjölkchoklad
minst 20 st smörgåsrån
ca 200 g mjölkchoklad (gärna lite mer)
½ msk rapsolja

Gör så här:
Smält nougaten och chokladen tillsammans över vattenbad.
Bred på chokladblandningen fyra smörgåsrån. Lägg på nya smörgåsrån ovanpå och bred dem med chokladblandningen. Lägg på tredje lagret och bred på chokladblandningen. På med locket och låt dem vila i kylskåpet tills chokladen stelnat, bara en liten stund. Skär de chokladfyllda rånen på bredden i tre delar.
Doppa i smält choklad som är blandad med rapsoljan (så det blir blankt och fint).
Låt ligga i kylen tills chokladen stelnat.

Ställ fram och låt barnen mumsa.
Passar bra till barnkalas.

Recept ur tidningen Hembakat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar