onsdag, juli 22, 2015

Pinjenötsbiffar med fetacrème

Pinjenötsbiffar med fetacrème (4 portioner)
600 gram nötfärs
0,5 dl grädde
1 ägg
1 vitlöksklyfta
En halv kruka basilika
6 soltorkade tomater
50 gram pinjenötter

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda köttfärs, grädde, ägg och salt och peppar. Hacka vitlöken, basilikan och tomaterna fint och blanda ner. Tillsätt pinjenötter och forma till biffar som du lägger på en ugnsplåt. Grädda i 20 minuter i ugnen.
Servera med sallad och fetaostcrème.

Fetaostcrème
200 gram fetaost
1 burk crème fraiche
En halv kruka basilika
4 soltorkade tomater

Smula och rör ut fetaosten med crème fraiche. Hacka basilikan och soltorkad tomat fint och blanda. Smaka av med salt och peppar.

Så gott! Mest är det fetaostkrämen som gör det hela för den är rent utav fantastiskt. Ett GI recept där barnen serverades potatisklyftor medan jag åt med salladsblad. Riktigt gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar