måndag, juli 13, 2015

Dubbelmarinerad fläskfilé


Dubbelmarinerad fläskfilé (4 portioner)
2-3 fläskfiléer (1,5 kg)
Smör, salt och vitpeppar

Marinad 1:
3 vitlöksklyfta
1 liter vatten
0,75 dl grovt salt
5 kvistar färsk rosmarin

Marinad 2:
1 vitlöksklyfta
1 citron
2 dl olivolja
2 msk finhackad rosmarin
0,5 tsk grovmalen vitpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader och putsa filéerna. Krydda och bryn i smör så du får en stekyta. Stek sedan i ugnen till en innertemperatur på 70 grader.
Skala och skiva vitlökarna, koka upp vatten salt rosmarin kvistar, vitlöken och 1 msk grovt malen vitpeppar till första marinaden. Låt svalna. Marinera sedan köttet i kylskåpet över natten.

Skala och finhacka vitlöken, skala citronen och skär skalet i strimlor. Koka upp lite vatten, lägg ner skalet och låt koka tre minuter. Häll av vattnet och blanda skalet med citronjuice, olivolja, rosmarin, vitlök och vitpeppar.
Skär köttet i skivor och lägg på ett fat. Häll på den andra marinaden och marinera i minst 2 timmar.

Recept ur tidningen "Vårt nya kök".
Det var tråkigt. Lyckligtvis så var det makens födelsedag och svärmor dök upp med en smörgåstårta så vi hann bara smaka och sedan slapp vi äta det här.
Jag är SÅ glad att jag inte provade receptet med 1,5 kg fläskfilé. Det är inte att rekommendera.  Men det såg ju så gott ut på bilden!


Istället borde du prova kallmarinerad fläskfilé med basilika och krassekräm, det är 100 ggr godare...
(Eller tjälknöl men då behövs ett annat kött.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar